Hieronnat ja hoidot

Valitse itsellesi sopivimman mittainen hieronta. Kaikkiin hierontoihin saat halutessasi veloituksetta lämpöpakkauksen rentouttamaan esimerkiksi hartialihaksiasi sillä aikaa, kun selkälihaksiasi käsitellään.

Hyvä olo kehollesi, lämpimästi tervetuloa!

Miksi hierontaa?

Voit käyttää hierontaa menetelmänä, kun huollat kehoasi. Hieronta auttaa, kun ”paikat on jumissa”, haluat palautua nopeammin joko harjoittelusta tai työstä, tai haluat vain rentoutua – ja hemmotella itseäsi.

  • Lihaksiston lisäksi hieronta vaikuttaa rentoutumisen kautta hermostoon ja aineenvaihduntaan sekä elintoimintoihin tasapainottavasti.
  • Hieronta lisää veren- ja lymfanestekiertoa kehossa.
  • Hieronnalla ja venyttelyin voidaan vaikuttaa rentouttavasti kireisiin lihaskalvoihin ja sidekudoksiin ja lisätä niiden elastisuutta.
  • Hieronnan ja kotona tehtävien harjoitusten avulla saadaan vähennettyä negatiivisia oireita,
    kuten kipua, huimausta, puutumista, kramppeja, särkyä ja jäykkyyttä.

Ohjeita hierontaan tulijalle

Tule ensimmäisellä kerralla noin 5 – 10 minuuttia etukäteen asiakastietojen täyttämistä varten. Hieroja haastattelee sinua terveyttäsi koskevissa asioissa, jotta saat parhaiten hyvinvointiasi tukevaa hoitoa alusta alkaen. Katso tästä, mitkä sairaudet ja oireet vaikuttavat hierontaan.

Hieronnan aluksi keskustellaan, mitkä lihaksiston alueet käsitellään tällä kerralla. Hieroja antaa sinulle ohjeet siitä, mitä vaatteita voit pitää päälläsi ja mitä tulee riisua.

Hieronnassa käytetään useimmiten öljyä. Meillä ne ovat tuoksuttomia ja sopivat siksi useimmille. Hieronta aloitetaan kevyin paineluin ja sivelyin. Tällöin asiakkaan tietoinen rentoutuminen voi alkaa.

Hoito etenee pinnallisista syvempiin otteisiin niiden voimakkuutta ja laajuutta vaihdellen. Jos jossain vaiheessa tunnet olosi epämukavaksi – jos käsittely on esimerkiksi liian kevyttä tai kovakouraista – mainitse siitä heti hierojalle. Paras lopputulos on aina yhteistyötä!

Hieronta lopetetaan ravistelu- ja taputusotteisiin. Rentoudu vielä hetki ennen kuin nouset ylös. Toisia voi hieman huimata ja pää voi tuntua sekavalta. Tämä johtuu veren happipitoisuuden lisääntymisestä kun verenkierto on parantunut ja hengitys on ollut syvää.

Hieronnan jälkeen on hyvä nauttia lasillinen vettä nestetasapainon ylläpitämiseksi. Raskaat työt ja harjoitteet on syytä jättää hierontapäivältä. Kevyt kävelylenkki ja venyttely ovat sen sijaan suositeltavia. Toisia ihmisiä paleltaa hieronnan jälkeen, varaa siis sopivasti vaatetta mukaasi.

Joissain tapauksissa asiakas ei huomaa itsessään mitään muutoksia ennen kuin useita päiviä käsittelyn jälkeen. Olo tuntuu vain yleisesti hiukan rennommalta ja mukavammalta.